Pinnebrød
Her er oppskriften jeg brukte til pinnebrød som mange av dere smakte på skileiken torsdag 19. februar:
50 gr gjær
3 dl lunkent vann
4 ss olje
1/4 ts salt
4 dl sammalt hvete
ca 4 dl hvetemel
Rør ut gjæren i lunkent vann. Ha i olje, salt og sammalt mel. Tilsett hvetemel og elt deigen glatt og jevn, slik at den slipper redskap og bolle. Bland ønsket krydder i separat bolle, strø det på benken og elt deigen rundt i krydderet slik at det er godt blandet.
Urter og salt smak: ha i krydder etter smak f.eks 1 ss salt, 1 ts timian, 1 ts oregano, 1 ts hvitløkskrydder.
Søt blanding: 2 ss kanel, 2 ss sukker
Skal ikke heves. Legg deigen i kjøleskapet til du skal bruke den. Kan lages 1-2 dager før bruk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar