torsdag 12. februar 2009


12. FEBRUAR, MØLJEFEST PÅ SKOLEKJØKKENET
Alle gjorde en kjempeinnsats - både med matlaginga og smaking.

MEN HUSK: Dere må ta ansvar for leksene. Jeg skal prøve å få dem inn på læreplanen, men hvis ikke, må dere allikevel gjøre dem. '5 raske' vil også telle mot karakterene deres, ikke bare innsatsen på kjøkkenet.

Erfaren rogn-rensker i aksjon. Ei rogn kan inneholde opptil 50 millioner (!!) egg. Denne var litt lita, så kanskje ikke fullt så mange egg i den.

Rognkakeblandingen er nesten ferdig.

Yummy. Dette ser godt ut...torskerognhamburgere!! De var litt salte, men det er fordi vi doblet saltet fra oppskrifta. Bruk oppskrifta som er nedenfor (eller ta litt mindre hvis du liker det mindre salt). Den er riktig.

'Kokt mølje' blir forberedt (med litt laks inni også). Servert med kokt rogn og lever ved siden av.

Renske rogn er et nokså uvanlig gjøremål, men etpar elever fikk prøvd det.

Her er det Valentine 'cookies'-laging på gang.

Veldig godt med masse sukker og smør.

Opp-pakking av 'bakt mølje'. Smakte godt gjorde det.

Måltidet ble servert med poteter, gulrøtter og smeltet smør. Kan det blir mer tradisjonelt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar