Randi's Rognkaker
2 kokte rogn
dobbelt så mye kokt torsk
1/2 purreløk hakket opp
2 ss salt
1 ts pepper
2 ts dill
3 egg
1 dl mel
2 dl melk
Koke torsk og rogn: Kok opp lettsaltet vann. Ha i rogn og torsk. Legg rogna i litt bakepapir. Ikke la det koke. Bare trekke i ca 25 min.
Bland kokt torsk og rogn med de andre ingrediensene. Lag hamburger størrelse på rognkakene. Stekes i smør i stekepanne til de er godt stekt.
Serveres med potet, gulrot og smeltet smør.
Bakt 'mølje'
Torsk
Laks el. annen fisk
Rogn
Gulrøtter og poteter
Sett ovnen på 200 C.
Legg torsk og/eller annen fisk i dobbelt lag med aluminiumsfolie sammen med litt smør, salt, pepper og alt. gulrøtter. Pakk det godt inn så smøret ikke lekker ut under steking. Stek på midterste rille i ovnen i ca 45 min. Samtidig kok opp lettsaltet vann. Legg rogn i bakepapir og la stå trekke ca 20 min. Legg litt rogn i hver folie pakke før servering.
Serveres med kokte poteter og smeltet smør.
Valentine
sukker 'cookies'
Ingredienser:
7 dl mel
3/4 ts bakepulver
1/4 ts salt
250 gr mykt smør (la sitte på benken over natta)
225 gr sukker
1 egg
1 ss melk
Slå ovnen på 190C.
Bland mel, bakepulver og salt. Sett til side. Pisk smør og sukker til hvitt.
Ha i egg og melk og bland. Gradvis ha i det tørre og bland på lav hastighet. Kna deigen sammen til slutt. Det er best hvis deigen får stå i kjøleskapet en stund - 2 timer, men kan evt. brukes med en gang også.
Kjevle deigen til ca 1/2 cam og stikk ut hjerteformede (eller andre) 'cookies'. Stekes i 7-9 min til de begynner å vise litt farge rundt kanten. La stå og kjøle ned etpar minutter før du tar av stekeplaten.
Dekorer hjertene når de har blitt kalde med melisglasur i ulike farger.
Melisglasur: 1 eggehvite blandes med nok melis så det ikke er for rennende.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar