torsdag 5. februar 2009

Nedenfor er bilder fra Mat & Helse torsdag 5. februar. 
Vi laget vårruller med saus og kinesiske lykkeønskninger i krumkaker. Alle oppskriftene finner du etter bildene.

Grønnsaker må skjæres i strimler (julienne) for å ha i vårrullene.

Rulling av vårrullene var litt komplisert. Det trengs nok trening for å få dem perfekt, men godt smakte de allikevel.

Sauser til dipping smakte godt.

Her lages vårrullene som skal bakes.

Vårrull med kjøttdeig klare til baking. Kun 10 minutter i ovnen på 220 grader. En ladning med frityrstekte grønnsaksvårruller ble laget også. Litt mer utfordrende å få til.


Litt leting i krydderskuffen for å finne kardemomme til Krumkakerøra (til venstre). Krumkakene lages litt mindre i størrelse enn vanlig (til høyre).
Så legges en liten lapp med lykkeønskning inni. Den rulles opp og lages en bøy på midten.

Ferdig dessert. Kan serveres med krem eller is.

Flotte kinesiske lanterner ble laget til bord dekorasjon.

En kjempejobb av dekor ansvarlige. Bordet så flott ut!

Alle var fornøyde med den kinesiske nyttårsfeiringen.
Lykkeønskninger:
1. Du vil snart ta en reise.
2. Dine sparepenger vil øke innen kort tid.
3. Lykken vil stå deg bi i nær fremtid.
4. Det er mange solfylte dager fremover.
5. Du vil møte en sterk og innflytelsesrik person som vil inspirere deg.
6. Du vil utføre arbeid med hendene som vil gi avkastning.
7. Leksene vil bli enklere gjennom året.
8. Du vil snart møte noen som vil bli svært viktig i livet ditt.
9. Vil vil motta mye hjelp fra en venn når du står foran et vanskelig valg.
10. Livet blir mye bedre hvis du ser positivt på det.
11. Si til noen at du er glad i dem, nå er bedre enn senere.
12. Hemmeligheten ved å ligge foran, er å starte.
13. Det er alltid mulig å forandre retning.
14. En reise på 1000 kilometer starter med ett lite skritt.
15. Når lommen er tom, er hjertet fullt.
16. Ikke fortell. Ikke spør. Alt ligger i stillheten.
17. Lykke er et resultat av god planlegging.
18. En venn er en gave du gir deg selv.
19. Han som ler av seg selv, har alltid noe å le av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar