MENY torsdag 22. januar 2009:
Ingredienser:
3 ss potetmel
2 ss chili pulver
1 ss salt
1 ss paprika
1 ss sukker
1 1/2 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts cayenne pepper
1/2 ts spisskummin
Bland alle ingrediensene i en bolle. Lagres i en tett container på et kaldt og tørt sted.
Kylling Fajitas (utt: fahitas)
Ca 250 gr benfri kyllingfilet
1 paprika i ønsket farve
2 ss olje
3 ss fajita krydder mix (eller 1 pose hvis du kjøper)
1 dl vann
1 løk i små biter
Salsa, rømme og revet ost som tilbehør
6 tortilla
Skjær kylling, løk og paprika i lange strimler. Varm olje i ei gryte og ha i kylling. Stek i ca 5 min. Ha i krydder, vann, paprika og løk. Reduser varmen og kok til grønnsakene er myke og kyllingen er gjennomstekt - ca 10 min.
Server med salsa, rømme, revet ost og små tortilla.
Guacamole:
2 avocado deles i halv, ta ut stein, bruk skje til å ta ut frukten og mos den.
Bland i:
1/2 ts salt
1/2 ts koriander
Saft fra en liten sitron (eller 1/2 stor)
ca 3 ss salsa
2 fedd hvitløk, most (eller etter smak)
Du kan gjøre den sterkere ved å ha i oppkuttede grønne eller røde (vær forsiktig!) jalapenopepper.
Dessert:
Eplekrisp
4-5 medium epler kuttet opp
(eller ca 9 dl annen frisk oppkuttet frukt/bær)
1 1/2 dl brunsukker
1 1/2 dl mel
1 1/2 dl havregryn
50 gr mykt smør
3/4 ts kanel
3/4 ts muskat
Varm ovnen til 190C. Smør ei 20 cm firkantet panne. Spre eplebitene i panna. Mix de andre ingrediensene og strø over eplene. Bakes i ca 30 min til eplene er myke (sjekk med gaffel).
Kan serveres med is eller krem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar